- Wat is dubbel rendement bij een cv-ketel?
De Intergas Kombi Kompakt HR(E)/HReco cv-ketels beschikken over hoog rendement op verwarming en een uniek hoog rendement op warmwater. Oftewel: dubbel HR. Het geheim daarvan schuilt in de unieke gepatenteerde dubbele twee-in-één-warmtewisselaar, dit zorgt voor minimalisatie van warmteverlies en een optimale warmteoverdracht. Het cv-water en het koude tapwater stromen rechtstreeks door de warmtewisselaar, die zorgt voor minimalisatie van warmteverlies en een optimale warmteoverdracht. De rookgassen koelen maximaal af en de condensatiewarmte wordt optimaal benut.
- Welke Intergas cv-ketel past bij mij?
Met onze ketelkiezer kunt u zelf uitzoeken welke ketel het best bij uw situatie past. Klik hieronder om de ketelkiezer te starten.
- Hoe kan ik een Intergas cv-ketel aanschaffen?
Intergas Verwarming is fabrikant van cv-ketels. Als fabrikant van cv-ketels levert en verkoopt Intergas niet rechtstreeks aan eindgebruikers. Voor het kopen van een Intergas cv-ketel kunt u contact opnemen met een installateur bij u in de omgeving. Via “Zoek installateur” vindt u via het invoeren van uw postcode of woonplaats een installateur dicht bij u in de omgeving.
- Wanneer is mijn cv-ketel aan vervanging toe?
Gemiddeld gezien gaat een ketel ongeveer 15 jaar mee. Er zijn een aantal redenen om aan vervanging van de cv-ketel te denken:
- Het duurt steeds langer om het huis warm te krijgen of om warm water te krijgen.
- U wilt een zuinigere ketel. De huidige generatie ketels zijn een stuk zuiniger dan die van 15 jaar terug. Dit zorgt voor een besparing op de energierekening.
- Een oudere ketel heeft meer kans op storingen.
Uw installateur kan u helpen bij uw keuze. Raadpleeg bij de installateur of uw huidige cv-ketel aan vervanging toe is.
- Hoe ontlucht ik mijn installatie?
Na het bijvullen van de installatie of wanneer de installatie nieuw is, dient deze te worden ontlucht. Lucht in de installatie kan ook voor vreemde geluiden zorgen. Ga om de installatie te onluchten als volg te werk:
- Het ontluchtingspunt van het toestel bevindt zich links boven op het toestel.
- De installatie kan via de ontluchtingskraantjes op de radiatoren en/of een ontluchter in de leidingen ontlucht worden.
- Controleer of de waterdruk in de installatie na het ontluchten nog tussen de 1 en 2 bar bevindt, zo niet voorgaande herhalen.
- Hoe vul ik mijn Intergas cv-ketel bij?
Om een goede werking van de cv-installatie te garanderen dient de druk tussen de 1 en 2 bar te zijn. Dit is de druk bij een koude installatie. De druk is op het servicedisplay af te lezen wanneer het toestel is uitgeschakeld. Indien de druk tijdens normaal bedrijf lager wordt dan 0.5 bar dan zal deze knipperend op het display worden getoond.
Bij een te lage druk dient de installatie bijgevuld te worden. Ga als volg te werk:
- Sluit de vulslang aan op de drinkwaterkraan en vul deze met water tot zich geen lucht meer in de slang bevindt.
- Sluit de vulslang aan op de vul- /aftapkraan onder het toestel.
- Open de drinkwaterkraan en vervolgens de vul- /aftapkraan.
- Vul het toestel en de installatie tot een waterdruk tussen de 1 en 2 bar (bij een koude installatie).
- Sluit de vul- /aftapkraan en vervolgens de drinkwaterkraan.
- Ontlucht na het vullen de installatie.
Moet er enkele malen per jaar gevuld worden, waarschuw dan uw installateur. Er is dan mogelijk sprake van lekkage.
- Hoe controleer ik de waterdruk op mijn Intergas cv-ketel?
De druk is op het servicedisplay af te lezen wanneer het toestel is uitgeschakeld. Indien de druk tijdens normaal bedrijf lager wordt dan 0.5 bar dan zal deze knipperend op het display worden getoond.